Trudy Van Hijfte

Trudy bezorgt Boekhoute een Geluksmomentje

Moederdag wordt in Boekhoute extra feestelijk. Trudy Van Hijfte opent er op 8 mei – de dag vóór het grote mamafeest – haar buurtwinkeltje ’t Geluksmomentje. Met cadeautjes, snoep en lokale producten. En met twee doelen. “Iedereen moet hier met een brede glimlach naar buiten gaan. En ik wil graag álle mogelijke Asseneedse streekproducten op één plaats samenbrengen. Ik kan je verzekeren: dat zijn er héél wat.”

Vrolijke verschijning, aanstekelijke lach: als je Trudy ziet of hoort, word je instant blij. En straks nog blijer. Want dat is de bedoeling van haar nieuwe buurtwinkel ’t Geluksmomentje in Boekhoutedorp. “Ik wil niemand met een zuur gezicht zien buiten stappen… tenzij met een Napoleon in de mond”, zegt Trudy, geboren in Rieme maar intussen vergroeid met Boekhoute, én verliefd geworden op het voormalige vissersdorp. “Boekhoute heeft mijn hart gestolen. Daarom doet het ook pijn dat er zoveel zaken verdwenen zijn en er keer op keer niets in de plaats komt. Daar wil ik verandering in brengen. Het dorp nieuw leven inblazen. Altijd heb ik er van gedroomd om iets op mezelf te beginnen, al had ik zonder mijn ontslag bij mijn vorige werkgever (Trudy was 15 jaar financieel en administratief manager bij Ryhove maatwerkbedrijf, nvdr.) mij wellicht nooit in zo’n avontuur gestort, midden in de coronaperiode. Maar het was nu of nooit. Ik ben 44, ik moest geen 10 jaar meer wachten. En welke vrouw droomde in haar kindertijd niet van een winkeltje?”

Zelfs een taartje van het huis

’t Geluksmomentje laat die meisjesdroom op 8 en 9 mei, tijdens het Moederdagweekend, in vervulling gaan. “Ik ga voor een cadeautjeszaak - wie houdt niet van geschenkjes? – maar evenzeer ook voor een ontmoetingsplaats”, legt ze haar concept uit. “Hier mag gelachen geworden, hier mogen mensen een babbeltje doen. Daar was er het voorbije jaar misschien net iets te weinig mogelijkheid toe. Nee, wie binnenkomt, moet niet op één minuutje buiten zijn. We nemen onze tijd en gaan voor een goed gevoel en geluk, al vult iedereen dat op zijn of haar manier in. Vrouwen houden van zoete zondes en gebak. Daarom gaan we zelfs ons eigen taartje laten maken. Voor kinderen is er schepsnoep en zijn er ijsjes, mannen zijn dan weer in voor een biertje of wijn. Vinden ze niet het gepaste cadeautje bij mij, dan gaan we er samen naar op zoek. Niet gaan, bestaat niet, zegt mijn moeder altijd. Voor álles bestaat een oplossing. Iedereen moet tevreden naar huis kunnen gaan.”

Mooie Asseneedse verhalen

In haar buurtwinkeltje wil Trudy de zon in je hart laten, en tegelijk ook een ode brengen aan Assenede en Boekhoute én hun zee aan ambachtelijke producten. Groente- en fruitmanden, chocolade, sappen, bloemige creaties, jenever, chocolade, geitenkaas, honing, bier, Meetjeslandse wijn - wat een (ongekende) rijkdom - moeten klanten kleine geluksmomentjes bezorgen. “Ik wil uitsluitend producten uit Assenede aanbieden. Met geitenboerderij Frapa als uitzondering: als ik wil ingaan op de vraag van mensen met koemelkallergie, moet ik daarvoor een paar kilometer buiten de Asseneedse grenzen, naar Kaprijke, gaan. En voor zij die zeggen dat Stokerij Eenvoud (de leverancier van de spirituele drankjes, nvdr.) toch in Zelzate ligt: da’s juist, maar de grondstoffen voor de gin, likeuren en jenever komen recht uit onze polders. Al mijn leveranciers hebben stuk voor stuk een mooi en sterk verhaal, dat ik met heel veel plezier aan mijn klanten zal doorvertellen. Neem nu Koffie Quin uit Bassevelde: zaakvoerster Annelies leerde jaren geleden haar man, die uit Honduras komt, kennen. Na veel hindernissen runnen ze daar vandaag in Centraal-Amerika een koffiebonenplantage en importeren ze hun eigen bonen naar Bassevelde om ze hier te branden. Hoe mooi én lekker is dat niet?”

Contact en openingsuren

't Geluksmomentje
Boekhoutedorp 9 · 9961 Boekhoute
(in de vroegere boetiek Van Staveren New Look)

tel. 0474 50 58 47


Open van woensdag tot en met zaterdag, en op feestdagen.

www.tgeluksmomentje.be

Laat een reactie na

Uw mailadres wordt niet gepubliceerd.

Start typing and press Enter to search

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen op deze website aanvaardt u het gebruik van cookies.  Meer info